Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان برنامه و بودجه در سومین جلسه تبیین رویکردهای لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ گفت: دولت قصد دارد با انضباط مالی بانکها و کنترل هزینه ها نرخ تورم را کنترل کند.

به گزارش مشرق، سومین جلسه تبیین رویکردهای تدوین لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ با حضور میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه و اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس برگزارشد، تا دیدگاه های دولت و مجلس برای اصلاح ساختار بودجه ۱۴۰۱ بهم نزدیک تر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید مسعود میرکاظمی در این جلسه با تشریح وضعیت اقتصادی کشور، افزود: در طول چهار دهه گذشته سرمایه گذاری های زیادی برای توسعه سخت افزاری و زیرساخت های کشور انجام شده اما در حال حاضر وضیعت شاخص های کلان کشور، ازجمله نرخ تورم؛ ‌ رشد اقتصادی و درآمد خانوار وضعیت مناسبی ندارد.

معاون رییس جمهور ادامه داد: کشور چاره ای جز تغییر یل ندارد و این اصلاحات از ساختار بودجه ۱۴۰۱ آغاز و در تدوین برنامه هفتم ادامه پیدا می کند.

وی با بیان اینکه باید به سمت اثربخشی منابع محدود کشور حرکت کنیم، تاکید کرد: متاسفانه در برنامه ریزی ها به موضوع آمایش سرزمین توجه نشده اما این مهم مبنای بودجه سال آینده خواهد بود. در حال حاضر توسعه به قدری نامتوزان است که علاوه بر بی عدالتی بین مناطق مختلف کشور حتی در میان شهرهای استان هم این اختلافات به چشم می خورد.

دکتر میرکاظمی با بیان اینکه بودجه سال آینده بر دو محور رشد اقتصادی و افزایش بهره وری متمرکز خواهد بود؛ افزود:‌ از رشد هشت درصد هدف گذاری شده سهم بخش کشاورزی به تفکیک استان و شهرستان مشخص شده است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه از وجود ردیف های بی شمار در بودجه سالیان گذشته انتقاد کرد و گفت: ایا امروز کسی پاسخگوی وضعیت موجود است؟ در بودجه سال آینده دستگاه ها و استان ها باید در برابر اختیاری که می گیرند پاسخگو باشند.

معاون رئیس جمهور جذب سرمایه گذاری و استفاده از توانایی مالی بخش خصوصی را هنر مدیران خلاق دانست و گفت: سال آینده برای هر استان صندوقی در نظر گرفته می شود تا انگیزه لازم برای تجهیز استانی منابع هم ایجاد شود.

دکتر میرکاظمی با تاکید بر اینکه دولت اقتصاد و معیشت مردم را به مذاکرات گره نخواهد زد، افزود: فعال اقتصادی نباید معطل بماند بلکه باید به سرمایه گذار از نظر ثبات اقتصادی اطمینان داده شود.

وی تصریح کرد: کسری بودجه و استفاده از پایه پولی خط قرمز سازمان برنامه و بودجه است، دولت قصد دارد با انضباط مالی بانک ها و کنترل هزینه ها نرخ تورم را کنترل کند کما اینکه دیدیم در این دو ماه این روند پیگیری و نتیجه کاهش تورمی نقطه ای مهرماه شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با تاکید بر حمایت از بخش کشاورزی گفت: با همراهی مجلس حمایت درست از کشاورز صورت خواهد گرفت تا تحول قابل توجهی در بخش کشاورزی رخ دهد.

در ادامه نشست عسگری رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی با بیان اینکه امنیت غذایی جز اصلی ترین و اولویت دارترین مسایل امنیتی است؛ گفت: ظرفیت کشور ما از نگاه اقلیمی، وضعیت خاک و تنوع محصولات ظرفیت منحصر به فردی است.

وی افزود: اگر از این ظرفیت ها در حوزه اشتغال تولید و صادرات درست استفاده شود. بخش کشاورزی جایگاه خوبی در رشد اقتصادی کشور بدست خواهد آورد.

عسگری افزود: اگر فضای تولید، مدیریت و اجرایی شود حتما وابستگی به نفت کم می شود. وی بر لزوم تهیه نقشه راه در بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: مجلس شورای اسلامی و کمیسیون کشاورزی آمادگی تبادل اطلاعات دارد تا اگر در جایی قوانین کهنه وجود دارد آن را به روزرسانی کند تا اتفاقات خوبی در حوزه کشاورزی رخ دهد.

وی با اشاره به طرح امنیت غذایی گفت: طرحی در قالب امنیت غذایی در صحن مجلس ارائه شده و همه ایراداتی که مانع تولید و صادرات می شود احصا شده است.

ایزدپناه عضو کمیسیون کشاورزی نیز با استقبال از ایده های رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: اینکه قبل از بسته شدن بودجه نظرات کمیسیون گرفته می شود ابتکار بسیار خوبی است.

وی ادامه داد: با توجه به بحث خشکسالی ها در کشور نیاز است در حوزه آبخیزداری گام های مهمی در بودجه سال ۱۴۰۱ برداشته شود.

نوروزی عضو دیگر کمیسیون کشاورزی با ارائه دیدگاهها و نظرات خود درباره نحوه تدوین بودجه ۱۴۰۱ به اهمیت امنیت غذایی اشاره کرد و گفت: در جهت کاهش هزینه داشت، کاشت و برداشت توجه به جاده های بین مزارع بسیار مهم است که امیدوارم در بودجه ۱۴۰۱ و برنامه هفتم توسعه توجه ویژه ای به این موضوع شود.

ایزدپناه افزود: کشاورزی روستاها باید توسط متخصصین حوزه کشاورزی تقویت شود و اگر کمبود نیرویی در این زمینه وجود دارد می توان از ظرفیت نیروهای بازنشسته در این حوزه استفاده کرد.

محبی عضو کمیسیون کشاوری نیز با اشاره به مشکل چای کاران گفت: در بودجه سال های گذشته ردیف اعتباری مشخصی برای حل مشکل چای و کشاورزان دیده نشده است که این کار منجر به کاهش میزان تولید در کشور شده است.

در ابتدای نشست حسین زاده رئیس مرکز آمار با ارائه گزارشی درباره بخش کشاورزی گفت: با توجه به اینکه بخش کشاورزی تاثیر کمتری از تحریم های ظالمانه دارد عملاً در حفظ و پایداری رشد اقتصادی در طی سال های اخیر نقش ویژه ای ایفا کرده است.

وی افزود: برای تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی در سال آینده سهم بخش کشاورزی برای تحقق این رشد ۹/۹ درصد در نظر گرفته شده است.

وی با ارائه آماری در مورد مشکلات بخش کشاورزی گفت: گریزی از تغییر ریل بودجه ریزی وجود ندارد.

فروزان مهر معاون توسعه مدیریت، امور مجلس و استان ها نیز در این نشست به نقش استان ها در تدوین لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ پرداخت و گفت: اتفاقی که در بودجه سال ۱۴۰۱ رخ خواهد داد ابتکار جدید و اقدام سازنده ای است که می تواند فاصله توسعه و عدم تعادل های منطقه ای در سراسر کشور را حل و فصل کند.

وی با بیان اینکه شاه بیت بخش نامه ابلاغی بودجه، توسط رئیس جمهور ارتقا نقش استان ها در تقسیم کار ملی بود؛ افزود: همانطور که دکتر میرکاظمی اشاره فرمودند با توجه به وضعیت موجود نظام بودجه ریزی نیازمند تغییر رویکرد است تا بتواند خروجی آن قابل لمس باشد.

وی با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیت استان ها در تحقق رشد اقتصادی گفت: راه برون رفت از شرایط موجود توجه ویژه به استان ها و مناطق است.

وی افزود: با همراهی مجلس می توان سبب ساز اتفاق خوبی در جهت تحقق شعار دولت سیزدهم یعنی عدالت محوری و عدالت سرزمینی شد.

همچنین در این نشست گزارش مرکز امور برنامه ریزی، نظارت و آمایش سرزمین قرائت و بر لزوم پیاده سازی آمایش سرزمین در بودجه تاکید و تعادل بخشی، عدالت در توزیع منابع و فرصت ها، توازن سازی بین منابع و مصارف، رفع تعارض ها و رفع محرومیت از اهداف اصلی آمایش سرزمینی عنوان شد.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان سازمان برنامه و بودجه اقتصاد مجلس شورای اسلامی سیدمسعود میرکاظمی کمیسیون کشاورزی رئیس سازمان برنامه و بودجه کمیسیون کشاورزی بودجه سال ۱۴۰۱ بودجه سال بخش کشاورزی امنیت غذایی رشد اقتصادی بودجه ۱۴۰۱ سال آینده استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۱۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از‬ صندوق توسعه ملی، رضا محمدی‬ معاون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی صندوق توسعه ملی، ‏گفت: این صندوق در ‏جهت توسعه زیرساخت‌های صنایع کشور و توسعه روزافزون ایران اهداف و پروژه‌های بزرگی را برای خود برنامه‌ریزی کرده است؛ ‏یکی از این پروژه‌ها، شیرین‌سازی و ‏انتقال آب از خلیج فارس به استان‌های فارس و اصفهان و از دریای عمان به استان‌های سیستان بلوچستان، خراسان رضوی و جنوبی است که یکی از ابر پروژه‌های کشور در ‏حوزه آب ‏محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه این پروژه با هدف تأمین پایدار آب در جهت مصارف صنایع بزرگ و کوچک و ‏همچنین شرب در کشور هدف ‏گذاری و برنامه‌ریزی شده است، عنوان کرد: به منظور رفع مشکلات آبی ‏صنایع در استان‌های فارس و سیستان و بلوچستان به زودی ۲ مگا ‏پروژه شیرین‌سازی و انتقال آب دریا ‏از خلیج فارس و دریای عمان با تأمین مالی صندوق توسعه ملی شروع به فعالیت خواهد کرد.

محمدی افزود: برای انجام این پروژه، تأمین ‏مالی حدود ۲ میلیارد دلاری از ‏طرف صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شده است.

معاون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی صندوق توسعه ملی‬ در‬ پایان‬ گفت: طرح‌های انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران از وعده‌های ‏رئیس جمهور در ابتدای فعالیت بود. لذا صندوق توسعه ملی برای به ثمر رسیدن این ‏وعده برای آینده‌ی روشن‌تر این سرزمین اقدام خواهد نمود‎. ‏

کد خبر 6097601

دیگر خبرها

  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • ساخت ۱۲۸ هزار مسکن مهر بدون آورده متقاضیان+ فیلم
  • در کنار همه مسایل اقتصادی به ابعاد فرهنگی فرزندآوری توجه شود
  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد
  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • برگزاری سومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در وزارت امور خارجه
  • تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس
  • واکنش عجیب طراح برنامه اقتصادی رییسی به وضعیت هزینه‌کرد دولت/ جبراییلی هم به شادی بی‌دلیل خبرگزاری دولت اعتراض کرد
  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • خبر خوب رئیس سازمان برنامه و بودجه به کادر درمان کشور