Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@02:27:09 GMT

بانکها منابع را در اختیار تولید قرار دهند

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۲۵۱۴۱

بانکها منابع را در اختیار تولید قرار دهند

ایسنا/همدان نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروزه متأسفانه بانک‌های کشور به بنگاه‌های معاملاتی تبدیل شدند که با جمع کردن سرمایه‌های مردمی و ملی دنبال سود بیشتر از راه‌هایی هستند که نقشی در تولید کشور ندارد، گفت: بانک‌ها باید به نحوی نظارت شوند که مشخص شود منابع را درچه زمینه‌ای تزریق می‌کنند و بانک‌ها ملزم شوند که منابع را در اختیار تولید قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کیومرث سرمدی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص شعار سال جدید، اظهار کرد: بیانات مقام معظم رهبری در آغاز هرسال یک مرام‌نامه و راهکار برای اداره کشور است و مؤلفه‌های قدرت و استقلال هرکشوری امروز متعدد بوده اما یکی از اصلی‌ترین مؤلفه‌های قدرت بحث تولید و استقلال اقتصادی آن کشور است.

وی با بیان اینکه در سال جدید لزوم توجه به تولید، پشتیبانی از آن و رفع موانع براساس یک تجربه،عملیات میدانی و کار کارشناسی مطرح شده است، افزود: سال گذشته به عنوان جهش تولید نامگذاری شده و بسیاری از گره‌های تولید در کشور باز شدند اما در کف بازار و در زندگی و معیشت مردم این گشایش احساس نشد پس مأموریت جهش تولید به نحو دقیق و اساسی صورت نگرفته است.

تولید در کشور نیاز به پشتیبانی دارد

نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ایران کشوری است که از لحاظ منابع انسانی، مادی و امکانات کمبودی نداشته ودر دنیا در زمینه درصد برخوردداری از منابع رتبه خوبی دارد اما در خصوص بهره‌برداری از این منابع با مشکل مواجه است و باید به آن توجه شود.

سرمدی با بیان اینکه تولید در کشورما نیاز به پشتیبانی دارد، مطرح کرد: موانع متعددی در بخش تولید وجود دارد که باید به آن توجه شود.

وی با بیان اینکه واردات بی‌رویه به کشور و قاچاق کالا یکی از اصلی‌ترین موانع تولید است، تصریح کرد: اگر کالای داخلی در کشور تولید می‌شود نباید به مشابه خارجی آن اجازه واردات داده و قاچاق باید کاملا کنترل شود.

سرمدی با تاکید بر توجه به کیفیت تولیدات داخلی بیان کرد:هرچه کالای داخلی کیفیت داشته باشد و رقابت سالم ایجاد شود مردم از تولید حمایت خواهند کرد.

مدیران ناکارآمد یکی از موانع تولید هستند

سرمدی مراحل سخت گرفتن مجوز و بروکراسی حاکم را یکی دیگر از موانع تولید برشمرد و گفت: من نماینده شهرستانی هستم که مشکلات زیادی در زمینه اشتغال و زیرساخت‌های صنعتی دارد و کاملاً مشاهده کردم که گرفتن مجوز برای یک سرمایه‌گذار چه خُرد و چه کلان مشکلات و معضلاتی دارد و راه چندین ماهه که سرمایه‌گذار باید برای گرفتن مجوز طی کند و پیچ وخم سختی که دارد باید به عنوان مانع تولید از بین رفته واین امور تسهیل شوند.

وی با بیان اینکه یکی از موانع تولید نیز معدود مدیران ناکارآمدی هستند که به دلیل مشکلاتی که دارند نمی‌توانند راه تولید را تسهیل کنند و خود به عنوان به مانع در این قسمت محسوب می‌شوند، افزود: موانع تولید از شهرستان به شهرستان متفاوت است به عنوان مثال در شهرستان اسدآباد نبود زیرساخت و امکانات کافی و عدم تأمین به موقع برق مورد نیاز کارگاه‌های تولیدی از مشکلات تولید است.

نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ستاد مانع‌زدایی و پشتیبانی تولید به تفکیک هر شهرستان تشکیل شود و موانع کلان کشور توسط مجلس و دولت حل شده و موانع منطقه‌ای توسط این ستاد رفع شود، اضافه کرد: امیدوارم در این دولت و در دولت آینده که دولتی انقلابی و پای کار خواهد بود بتوانیم موانع اساسی تولید در کشور را بر طرف کنیم.

سرمدی بیان کرد: در اسدآباد یک شهرک صنعتی وجود دارد که این شهرک صنعتی از لحاظ مکان استقرار در مسیر جاده اصلی و راه کربلا، داشتن زیرساخت‌های لازم و منابع امکانات شرایط خوبی دارد و اکنون از مجموع کارگاه‌های فعال در شهرک حدود ۱۸ کارگاه فعال هستند و در سال‌جاری تلاش می‌کنیم کارگروهی با همکاری فرماندار اسدآباد تشکیل دهیم و مشکلات و موانع این کارگاه‌ها را اصلاح کنیم.

مجلس معیشت و اقتصاد مردم را در دستور کار قرار داده است

وی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی معیشت و اقتصاد مردم را در دستور کار قرار داده است و در بودجه سال ۱۴۰۰ نیز به آن توجه شده است، گفت: اهرم‌های نظارتی در کشور متعدد هستند و نمایندگان تلاش می‌کنند در قالب تصویب قوانین و نظارت میدانی در کنترل قیمت‌ها و تنظیم بازار به وظیفه خود عمل کنند تا شاهد رونق بازار و کاسته شدن تورم در سال جاری باشیم.

سرمدی افزود:اولین اهرم در بحث مبارزه با قاچاق تقویت واحدهای نظارتی بر واردات از مبادی غیر رسمی بوده وسعی بر این است که در سال‌جاری با کمک قوه قضائیه با افراد یا تشکل‌هایی که با استفاده از رانت کالای قاچاق وارد می‌کنند برخورد شود.

وی با بیان اینکه امروزه متأسفانه بانک‌های کشور به بنگاه‌های معاملاتی تبدیل شدند که با جمع کردن سرمایه‌های مردمی و ملی دنبال سود بیشتر از راه‌هایی هستند که نقشی در تولید کشور ندارد، مطرح کرد: بانک‌ها باید به نحوی نظارت شوند که مشخص شود منابع را درچه زمینه‌ای تزریق می‌کنند و بانک‌ها ملزم شوند که منابع را در اختیار تولید قرار دهند و تسهیلات را راحت پرداخت کنند تا پول‌های انباشته شده در بانک‌ها را در زمینه تولید به کار بگیریم که باعث رونق کسب و کار،بهبود معیشت مردم و کاهش تورم خواهد شد.

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بانک توليد تولید پشتیبانی ها مانع زدایی ها استانی سیاسی تولید در کشور موانع تولید بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۲۵۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است

به گزارش تابناک اقتصادی؛ بعد از اعمال دور جدید تحریم های ظالمانه علیه کشورمان در سال 2012 و از بین رفتن معامله ایران و غرب، با مشکلات عدیده ای در زمینه دسترسی به اقلام راهبردی در صنایع بزرگ روبرو شدیم. 

کشورها معمولاً راهکارهای مختلفی را در مقابل تحریم ها امتحان می کنند. ما در ابتدا تلاش کردیم از طریق مذاکره به حل و فصل تحریم ها بپردازیم و آن ها را رفع کنیم. وقتی از حسن نیت طرف مقابل و تأثیرگذاری مذاکرات ناامید شدیم به دور زدن تحریم ها روی آوردیم. این سیاست ها نتیجه نداد. 

در نهایت به دنبال راهکارهایی به منظور خنثی سازی تحریم ها برآمدیم. راهکار این بود که به توان داخلی و دانش بنیان کشور تکیه کنیم. بنابراین، در صدد برآمدیم که با سیاست گذاری هایی مانند اجرای طرح تولیدات بار اول و تصویب قوانینی مانند جهش تولید دانش بنیان به استفاده حداکثری از توان دانش بنیانی کشور بپردازیم.

تلاش ها نتیجه داد و توانستیم در شرایط تحریم نیازهای صنایع در زمینه اقلام راهبردی را مرتفع کنیم. حالا هدف گذاری کشور این است که جهش تولید را با مشارکت مردم رقم بزنیم. به زعم بسیاری، این هدف مهم تنها از طریق توسعه اقتصاد دانش بنیان و دانش بنیان شدن صنایع بزرگ کشور محقق می شود.

نظرات سیدمحمدرضا میرتاج الدینی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور را در ادامه می خوانید. 

میرتاج الدینی در گفتگو با تابناک اقتصادی در ارتباط با توسعه اقتصاد دانش بنیان با هدف افزایش مشارکت مردم در اقتصاد کشور و تحقق شعار سال تصریح کرد: همان طور که مقام معظم رهبری تأکید کرده اند، دانش بنیان ها موفق ترین تجربه ما در حوزه افزایش مشارکت مردم و بخش خصوصی در اقتصاد بوده اند. اگر بخواهیم شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم تحقق پیدا کند، باید توسعه اقتصاد دانش بنیان را در دستور کار داشته باشیم.

وی ادامه داد: افزایش رشد اقتصادی کشور در گروی حمایت از دانش بنیان ها و توسعه اقتصاد دانش بنیان است. هر چقدر در این زمینه کارهای جدی تری انجام دهیم، گام بیشتری در راستای تحقق شعال سال برمی داریم.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس خاطرنشان کرد: تکمیل زنجیره ارزش محصولات به عنوان یکی از ارکان اصلی نقشه راه دانش بنیان شدن صنایع کشور مطرح است. اعمال این سیاست به افزایش درآمدهای کشور به صورت تصاعدی منجر می شود و ارزش افزوده را افزایش می دهد. 

میرتاج الدینی گفت: در بسیاری از حوزه ها نیاز به تکمیل زنجیره ارزش داریم تا بتوانیم از یک طرف نیازهای داخلی را برطرف کنیم و از طرف دیگر به صادرات بپردازیم و درآمدهای ارزی کشور را افزایش دهیم.

وی ادامه داد: به طور مثال، در زمینه پتروشیمی حلقه های تولید کامل نیستند و دچار خام فروشی هستیم. مواد پتروشیمیایی را در سطوح اولیه صادر می کنیم و از مزیت های توسعه زنجیره ارزش محروم هستیم. حرکت به سمت تولید محصولات نهایی باید با جدیت در دستور کار باشد. 

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور توضیح داد: بومی سازی محصولات و تولیدات بار اول نیز از دیگر ارکان کلیدی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ کشور محسوب می شوند. در شرایط فعلی که تحت تحریم قرار داریم، دسترسی کشور به اقلام راهبردی در صنایع بزرگ با مشکل مواجه شده است. به منظور رفع این مشکل، طرح تولیدات بار اول با اتکا به توان دانش بنیانی و داخلی کشور در دستور کار قرار دارد که از اهمیت بالایی برخوردار است.

میرتاج الدینی گفت: متاسفانه برخی افراد سودجو بر سر راه طرح های خوبی مانند تولیدات بار اول سنگ اندازی می کنند. زیرا نفع آن ها در این است که کشور به واردات اقلام مورد نظرشان وابسته به خارج از کشور باشد. آن ها مافیای واردات هستند که از آوردن این اقلام از خارج از کشور بسیار سود می برند. دولت باید با جدیت در مقابل این کج اندیشی ها بایستد و طرح تولید اقلام راهبردی در داخل کشور را در چارچوب سیاست تولیدات بار اول پیش ببرد.

وی در پایان تأکید کرد: توسعه صنعتی کشور با مشارکت مردم، تنها از طریق توسعه اقتصاد دانش‌بنیان امکان پذیر است. این امر نیز در گروی دانش‌بنیان شدن صنایع بزرگ به کمک شرکت‌های توانمند دانش‌بنیان است.

دیگر خبرها

  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • مویس در تشریح علت افت وست هم: ما دیگر رایس، بهترین هافبک کشور را در اختیار نداریم
  • رئیسی: شاهد انتخابات با شکوه خواهیم بود
  • دستور رئیسی به بانک ها درباره وام ازدواج، مسکن و اشتغال
  • صداقت با مردم می‌تواند اعتماد به دولت را افزایش دهد
  • راهکار‌ افزایش تولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی بررسی شد
  • جلسه رفع موانع تولید استان در واگن های زرند
  • ظرفیت‌های استان بوشهر برای مشارکت مردم در جهش تولید پای کار بیاید
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است