Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@12:54:36 GMT

نظارت بر بانکها باید افزایش یابد

تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۳۰۹۰۰

نظارت بر بانکها باید افزایش یابد

قم- ایرنا- آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید گفت: نظارت بر بانک ‌ها باید افزایش پیدا کرده و برای خلق پول و افزایش نقدینگی در کشور فکری شود.

به گزارش ایرنا به نقل از مرکز خبرحوزه، وی شامگاه پنجشنبه در دیدار وزیر اقتصاد و دارایی افزود: افزایش نقدینگی که در پی کار بیش از سرمایه بانک‌ ها اتفاق می‌افتد کار درستی نیست؛ اساس کار این است که وضعیت تولید بررسی شده و نقدینگی متناسب با همان توزیع شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آیت الله مکارم شیرازی خواستار شدت یافتن نظارت بر عملکرد بانک‌ ها شد و گفت: در زمینه واردات و صادرات نیز باید تدبیر شود و نظارت بر روند قاچاق کالا در دستور کار قرار گیرد.
وی درادامه به موضوع اختلاس در کشور اشاره کرد ، گفت: اختلاس ها فردی انجام نمی شود، باید دقیق بر روی فعالیت بانک ها نظارت کرد و ساده از کنار این مسائل نگذشت.
وی افزود: متاسفانه برخی مواقع مطلع می شویم از طریق رسانه ها و اخباری که به دست ما می رسد که فلان فرد 30 هزار میلیارد تومان اختلاس کرده، چطور می‌شود؟ به طور حتم این کار یک فرد تنها نیست و یک گروه پشت این فرد هستند.
آیت الله ناصرمکارم شیرازی ادامه داد: باید شجاعت داشته باشیم و عیب‌ ها را به مردم بگوییم و به دنبال اصلاح آن ها باشیم؛ ترسوها عیب‌ ها را توجیه می ‌کنند.
وی بیان کرد: شرایط امروز کشور به گونه‌ ای است که اگر دست به دست هم ندهیم مشکلات بیشتر می ‌شود و تردیدی نیست در این اوضاع شرایط خطوط سیاسی نیز در تصمیم‌گیری‌ ها دخیل شود.
وی با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور، بخشی از این مشکلات را به دلیل سوء استفاده برخی از شرایط دانست و گفت: در برخی آمارها عنوان شده که ارزهایی به برخی داده شده تا کالا وارد کنند، اما تنها 25 درصد آن ها وارد کشور شده است؛ واردات با ارز چهار هزار و 200 تومانی انجام شده، اما قیمت نهایی مطابق ارز 12 هزار تومانی است.
این مرجع تقلید با اشاره به هزینه‌ های دولت برای موسسات مالی و اعتباری ورشکسته به دلیل عدم نظارت کافی بر آن ها، افزود: تمام این مشکلات مردم را در معرض قرار می ‌دهد و درمان آن ها نظارت دقیق است که شواهد نشان می ‌دهد که به درستی صورت نمی‌ گیرد.
وی با بیان این سئوال که بحث قاچاق که به یک معما در کشور تبدیل شده با اذن چه کسی و چرا جلوگیری نمی ‌شود؟، خاطرنشان کرد: در این ایام شاهد بودیم که برخی کسبه با سوءاستفاده از شرایط با افزایش قیمت دلار قیمت‌ ها را بالا بردند، اما با کاهش آن قیمتی کاهش پیدا نکرد.
وی با تاکید بر این که باید مخارج دولت هزینه راه ‌اندازی اقتصاد و توسعه شود، اظهارداشت: شاید یارانه 45 هزار تومانی عددی نباشد اما در تعداد بالای دریافت ‌کنندگان که ضرب شود عدد بسیار بزرگی است که حجم بالایی از منابع را صرف می‌ کند.
آیت الله مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این که نباید در مردم ناامیدی ایجاد شود، گفت: گاهی شنیده می ‌شود که برخی در پی مشکلات کشور پیشنهاد مذاکره با آمریکا را می ‌دهند؛ آمریکا پای میز مذاکره ابتدا می‌ گوید انرژی اتمی و تجهیزات موشکی خود را کنار بگذارید، از عراق، سوریه و یمن بیرون بروید و کاری به اسرائیل نداشته باشید، پس جایی برای مذاکره باقی نمی ‌ماند. این افراد چرا نمی‌ فهمند که هدف اصلی آن ها ساقط کردن حکومت و نظام است.
وی در ادامه با اشاره به حضور دزدانه رئیس جمهوری آمریکا در عراق، تصریح کرد: این حضور دزدانه نشان‌ دهنده این است که این افراد در بین مردم دنیا منفور هستند، در حالی که در این اواخر پیشرفت‌ های زیادی در یمن، سوریه و فلسطین برای آزادی‌ خواهان رقم خورده است.
این مرجع تقلید، پیروزی‌ در کشورهای مختلف سوریه، یمن و عراق را بارقه‌ های امید و نکات مثبتی دانست که باید به مردم اطلاع ‌رسانی شود و افزود: ما راهی را آمده ‌ایم که برگشتی ندارد و باید با قدرت به پیش رفت و در این مسیر همدلی و همراهی بسیار اهمیت دارد؛ گاهی شنیده می ‌شود بین وزرا اختلافاتی وجود دارد که این قابل قبول نیست.
/2085/ 6133/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي آيت الله مكارم وزير اقتصاد قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۳۰۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد

به گزارش «نماینده»، همایون سامه یح در مورد وضعیت ناخوشایند پرستاران، گفت: طی چهار سال گذشته کمیسیون بهداشت و درمان مجلس چندین مرتبه جلسات مختلفی با مسئولان مربوطه در خصوص وضعیت معیشت پرستاران و مهاجرت آنها برگزار کرد تا بتواند این مسئله را ریشه‌ای پیگیری کند.

نماینده مردم کلیمیان در مجلس یازدهم با انتقاد از تورم حاکم در جامعه، افزود: امروز تنها پرستاران و کادر درمانی گلایه مند وضعیت نامناسب حقوقی خود نیستند، شرایط اقتصادی به گونه‌ای است که کارمندان، کارگران و سایر گروه‌های شغلی دیگر از کوچک شدن سفره‌های خود ناراضی هستند، امیدواریم تیم اقتصادی دولت اقدامی عاجلی برای حل مشکلات اقتصادی کشور داشته باشند تا حقوق دریافتی عموم جامعه کفاف مخارج زندگی آنها را بدهد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: زمانی که حقوق کارمند یا کارگری 10 میلیون تومان است و از این مبلغ حدود 9 میلیون آن برای اجاره بهای منزل استیجاری پرداخت می‌کند، چاره‌ای جز انتخاب شغل دوم و سوم و حتی تخلف را ندارد، همه این گزینه‌ها منجربه ایجاد مشکلات متعدد در طولانی مدت خواهد شد.

تناسبی بین حقوق دریافتی و تورم نیست

وی با بیان اینکه در چند سال اخیر حقوق‌ها متناسب با تورم جامعه نبوده است و همین مسئله مشکلات متعددی را در کشور ایجاد کرده است، یادآور شد: با تمام هشدارهایی که در خصوص عدم تناسب حقوق و تورم در جامعه شاهد هستیم امیدواریم دولت و مسئولان اقتصادی راهکار متناسبی برای این مهم داشته باشند.

افزایش درآمد، رشد صادرات، ورود ارز و رشد نقدینگی بهترین راهکار حل مشکلات اقتصادی است

نجف آبادی با ابزار امیدواری برای برداشته شدن تحریم‌ها خارجی بر علیه ملت ایران که معیشت آنان را تحت تاثیر قرار داده، گفت: بهترین راهکار کاهش مشکلات معیشتی گروه‌های مختلف شغلی افزایش درآمد، رشد صادرات، ورود ارز و رشد نقدینگی است که می‌تواند بسیاری از مسائل و مشکلات عنوان شده را هم پوشانی کند.

نماینده مردم در مجلس یازدهم تاکید کرد: بر اساس نیاز کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی به خدمات بهداشتی و درمانی به خصوص پرستاری، منجر به مهاجرت و یا پذیرش پرستاران ما می‌شود که آنان با مهاجرت می‌توانند امکانات و درآمد بسیار بهتری برای خود رقم بزنند.

کمبود پرستار در کشور جدی است

وی در خصوص تحلیل کمبود پرستاران با توجه به روند فعلی در کشور، گفت: در واقع ما چندین مرتبه به سازمان نظام پرستاری مراجعه کرده و در مورد کمبود پرستار نسبت نیاز کشور و سوء استفاده از پرستاران در بخش خصوصی به دلیل پایین بودن حقوق آنها تذکر داده‌ایم؛ امروز کادر درمانی در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند.

این نماینده مجلس با انتقاد از افزایش پرستاران بیکار در جامعه، یادآورشد: متاسفانه دولت با مشکل تامین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوء استفاده می‌شود.

بودجه‌ای برای افزایش حقوق پرستاران نیست

وی با تاکید بر نبود بودجه برای افزایش حقوق پرستاران، اظهار داشت: دولت، مجلس و نظام پرستاری بر این عقیده هستند که باید حقوق پرستاران افزایش یابد اما زمانی که توان دولت در این حد است چه انتظاری می‌توان داشت.

نجف آبادی در پایان با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی درکشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادردرمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

دیگر خبرها

  • درخواست محمد هاشمی از نمایندگان مجلس آینده
  • درخواست عضو مرکزی حزب کارگزاران از نمایندگان مجلس آینده
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی
  • رئیسی: مردم در اجرا و نظارت بر انتخابات دخیل هستند
  • دیدگاه‌های انتخاباتی برخی کاندیداهای مجلس دوازدهم: مردم باید قوی شوند
  • لزوم توجه نمایندگان مجلس به نقش دانشگاه در توسعه مازندران
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: اسرائیل خاورمیانه را دچار بدترین چرخه خشونت کرده است/ تلاش‌ها برای راه حل دو دولتی باید افزایش یابد
  • کوچ پرستاران از بخش دولتی به خصوصی
  • بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد