Web Analytics Made Easy - Statcounter

قدس آنلاین-محمد رضایی: روستاییان با در اختیار داشتن بیشترین منابع طبیعی، زمینهای قابل تولید و امکانات کارو اشتغال می توانند بیشترین نقش را در تولید و اشتغالزایی داشته باشند اما واقعیتها نشان دهنده این است که به دلیل مقررات دست و پاگیرسیستم پرداخت تسهیلات و سنگ اندازی بانکهااشتغال و کار آفرینی روستایی همچنان فراموش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش قدس آنلاین؛ کارآفرینی و مولد بودن و حمایت از کالای ایرانی شعارهای زیبایی هستند اما دربحث ایجاد ارزش افزوده توسط وام اشتغال روستایی برای رسیدن به شاخصهای توسعه ای و رفع بیکار ی جوانان روستایی هنوز مشکلات زیادی وجود دارد تا وام تبدیل به شغل ویا  کالای ایرانی شود.

* روستاها نمود بارز حمایت از کالای ایرانی

 روستاییان با در اختیار داشتن بیشترین منابع طبیعی، زمینهای قابل تولید و امکانات کار و اشتغال می توانند بیشترین نقش را در بحث تولید کالای ایرانی و اشتغال و شاخصهای توسعه ای داشته باشنداما به دلایل مختلف هنوز زمان استفاده از این پتانسیل قدرتمند فرانرسیده است و  یا دولت در این زمینه اراده ای ندارد.

گرچه طی دو سال اخیر ایجاد سامانه کارآ و آغاز پرداخت وام اشتغال  به روستاییان نور امیدی رابرای شکوفای روستاها روشن کرده اما واقعیتها نشان دهنده  این است که به دلیل مقررات دست و پاگیرسیستم  پرداخت تسهیلات و سنگ اندازی بانکهااشتغال و کار آفرینی روستایی همچنان فراموش شده است.

اگر بانکهای عامل در بانکها برای طرحهای اشتغال روستایی،وثایق روستایی را قبول کنندخیلی خوب است اما نپذیرفتن وثایق ملکی روستایی مشکل ساز شده و هم اکنون تهیه وثایق و تضامین یکی از مهمترین مشکلات وام گیرندگان در حوزه اشتغال پایدار روستائیان است. اگرچه قرار شده بانکهای کشاورزی، توسعه تعاون و پست بانک ملک محل اشتغال و ایجاد طرح در روستا را به عنوان وثیقه قبول کنندام به دلیل نداشتن سند اغلب روستایین از این وامها بی بهره می ماننداما...

*هفت خوان رستم برای وام اشتغال

علی اصغر غلامی، تولید کننده تجهیزات فرآوری چاشنی غذایی از محصولات کشاورزی که در سومین نمایشگاه توانمندی‌های روستاییان و عشایر شرکت کرده بود در این باره به خبرنگار ما می گوید:برای دریافت یک وام اشتغال باید هفت خوان رستم را طی نمود وبه همین دلیل اکثر متقاضیان از ادامه راه دریافت تسهیلات باز می مانند.

وی می‌افزاید: اگر می‌توانستم وام بگیرم و کارگاه بزرگتری داشته باشم افراد زیادی را در روستای زادگاهم به کار می‌ گرفتم،امابا شرایط فعلی امکانپذیر نیست.

*شرایط دشواربرای طرح توجیهی

سید رضا قربانی،یک  کار آفرین دیگر درحوزه اشتغال روستایی در بخش اصلاح نژاد دام نیز به خبرنگار مابیان می کند: با این وضع پیچیده و درخواست وثیقه، ضامنهای متعدد و نیز نوشتن علمی وآماری سوده بودن طرح نمی‌توانیم به راحتی وام بگیریم زیرا باید فرمهای درخواست زیادی پر کنیم و طرح توجیهی برای اشتغالزایی داشته باشیم.

وی،یاد آور می شود: معمولا اغلب مسئولان می دانند که یک روستایی نمی‌تواند طرح توجیهی داشته باشد،اما از آنها طرح توجیهی طلب می کنند.  البته افرادی که طرح توجیهی می‌نویسند وجود دارند اما باید هزینه زیادی صرف شود کلا وکارروزانه را تعطیل کنیم تا طرح توجیهی داشته باشیم و این کاربسیار  زمانبر است ولی اشتغالزایی درروستا به سرمایه و سرمایه‌گذار نیازمنداست نه بروکراسی.
* روستاییان نمی توانند وام بگیرند

ناظر مجلس در شورای اشتغال استان نماینده مردم تربت جام، تایباد و باخرز در مجلس در این باره به خبرنگارقدس آنلاین می گوید: اراده ای وجود ندارد که اعضای جامعه هدف وام را به درستی استفاده کنندزیرا  سامانه ای که طراحی شده به گونه ای است که به دلیل مشکلات شکلی وبروکراسی اداری روستاییان نمی توانند از این تسهیلات استفاده کنند.

جلیل رحیمی جهان‌آبادی، می افزاید: من و همکارانم گزارشی از مشکلات طرح اشتغالزایی در حال تهیه هستیم که آن را هم بزودی در مجلس و دولت منعکس خواهیم کرد تا بوانیم با توجه به اعتبارات این طرح از بروکراسی زاید و مقررات دست و پاگیر آن بکاهیم تا در امر اشتغال جوانان کمک کرده باشیم.

*مشکلات سامانه از دوره اول وجود داشت

ناظر مجلس در شورای اشتغال استان با تایید مشکلات کشاورزان و دامداران در بحث دریافت وام اشتغال بیان می کند: مشکلات از همان دوره اول وجود داشت و من وهمکارانم در خانه ملت به وزیر تعاون و وزارت کشاورزی و نیز وزارت صنعت، معدن و تجارت  در این زمینه تذکر داده ایم اما هنوز مشکل وجود دارد .

نماینده مردم تربت‌جام، تایباد و باخرز با تاکید بر اینکه بانکها برای طرحهای اشتغال روستایی، وثیقه های روستایی را قبول کنند،اضافه می کند: نوع خدمت رسانی به گونه ای است که حتی مردم در روستاها از تسهیلات و شرایط آن اطلاع کافی ندارند و ادارات تایید کننده طرحها و نیز بانکهای عامل وظیفه شان رابرای ورود به فرایند پرداخت وام اشتغال روستایی نمی دانند

*از ۲۰ هزار طرح ارائه شده ۱۵ هزار مورد رد شد!

علیرضا رشیدیان،استاندار خراسان رضوی در این باره تصریح کرد: باید دستگاه های اجرایی و وظیفه ای سنگینشان  در راستای کاهش فشارها بر اقشار کم درآمد و محروم راجدی بگیرند ودر همین رابطه امروز دولت برای خدمت به مردم بویژه روستائیان و محرومان ظرفیت تسهیلاتی خوبی در نظر گرفته که از جمله آنها ۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات توسعه اشتغال روستایی است.

وی عنوان کرد: این تسهیلات با سود پایین فرصت خوبی برای ایجاد توسعه در مناطق روستایی است اما به دلیل عدم آموزش صحیح فعالان اقتصادی در این حوزه عمده طرح های از ابتدای سال توجیه اقتصادی لازم را نداشت از این رو از ۲۰ هزار طرح ارائه شده به کارگروه های مربوطه ۱۵ هزار مورد رد شدکه باید دستگاهها و دهیاری ها برای توجیه پذیر بودن طرح به روستاییان کمک کنند.
* اختصاص ۳۰۵ میلیارد تومان برای اشتغال روستایی

سرپرست حوزه اقتصادی و سرمایه‌گذاری معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خراسان رضوی در گفت و گو با قدس آنلاین با اشاره به تسهیلات توسعه اشتغال روستایی و عشایری تصریح کرد: ۳۰۵ میلیارد تومان بودجه برایاین موضوع اختصاص یافته و تاکنون  ۵۰ درصد این بودجه جذب شده است.

وی می افزاید: سهمیه تعیین شده برای طرح‌های اشتغال روستایی و عشایری استان در دو هزار و ۱۳۰ میلیارد ریال و  مهلت جذب آن مرداد ماه  تعیین شده بود که افزایش یافت. البته در این راستا همه دستگاههای اجرایی ومالی استان تلاش می‌کنند در ۴ ماهه اول سال ۹۷ سهمیه تعیین شده را جذب کنند.

*بانکها وثیقه ها را راحت تر بگیرند

رسولیان با تاکیدبر اینکه باید قرار شده بانکهای عامل وثیقه ها را راحت تر بگیرند یاد آور می شود: گرچه بطور کلی بانکها معمولا برای وام دادن به طرحهای ایجادی مشکل داشته اند، اما با توجه به اهمیت اشتغال روستایی هفته ای یکبار کار گروه اشتغال را داریم وبا معاونت توسعه روستایی وبانکها مصوبه داشته ایم که  حتما بانکها وثیقه ها را هر طور شده راحت تر بگیرندو موانع کمتر شودالبته بان بنگاه مالی است و باید شرایط خودش  را در بازپس گرفتن وام اعمال کند .

این مقام مالی استان خراسان رضوی همچنین می افزاید: نگاه به طرح‌های دارای پشتیبان و اشتغال‌زایی که از سوی دانش‌آموختگان ارائه می‌شود؛ دارای اولویت است و اگرروستاییان متقاضی نتوانند وثیقه لازم را تهیه کنند می توانند از صندوق ضمانت و مزیت این صندوق برای دریافت وام استفاده کنند.

* اطلاع‌رسانی‌ کاملی نداشتیم

سرپرست حوزه اقتصادی و سرمایه‌گذاری معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خراسان رضوی  در ادامه با اذعان به اینکه در استان اطلاع‌رسانی‌ کاملی نداشتیه ایم گفت: مراجعات وام گیرندگان اغلب به دلیل انتشار خبر سراسری بوده ولی اخیرا استقبال بیشتر شده است.

وی می افزاید:البته بانک‌ها نیز باید با حداقل بروکراسی چارچوب‌های ضمانتی را رعایت کرده و اطلاع‌رسانی‌های کامل تری برای استفاده از این تسهیلات در سطح استان توسط رسانه ها مسئولان انجام شودتا سهمیه وام یادشده جذب شود.

 مهندس رسولیان با بیان اینکه اشتغال روستایی طرحی است که  با اجرای آن توجهی به روستاها بشود تا ازمهاجرت جوانان روستا کاسته شده و از آسیبهای حاشیه نشینی کمتر شودخاطرنشان می کند: هم اکنون با همه مشکلاتی که وجود داردزمینه کارو اشتغال برای روستاییان  فراهم است ووام روستایی با نرخ متوسط ۶ درصد مصوب شده است و در روستاهای مرزی و محروم و شهرکهای صنعتی زیر ۱۰ هزار نفر تا سقف ۱ میلیاردتومان نیز پرداخت می شودکه می تواند به رونق دوباره روستاها منجر شود.

*وام روستایی با دریافت ۸ نوع وثیقه

مهندس  رضوانی ارزیاب یکی از بانکهای عامل در حوزه وامهای تسهیل اشتغال نیز به خبرنگار قدس آنلاین می گوید:خوشبختانه وثایق و تضمین ها متنوعی برای دریافت وام اشتغال روستائیان و عشایر پیش بینی شده، وبا مساعدت بانک مرکزی و وزارت کار قرار شده وام اشتغال‌زایی روستایی با دریافت ۸ نوع وثیقه امکانپذیر باشد.

وی می افزاید:  سند زمین، سند واحد مسکونی، ارزش محلی مکان اجرای طرح، سفته، کارت یارانه و سهام عدالت، ماشین آلات منصوبه و پذیرش ضمانت‌نامه صندوق‌های ضمانت از جمله این موارد است که می تواند ضمانت تهیه وام توسعه اشتغال روستایی واقع شود.

به گفته رضوانی ،هر نوع فعالیت اعم از کشاورزی، صنعت، دامداری، معدن، گردشگری، خدمات، صنایع تبدیلی، فرآوری و غیره که در روستاها اشتغال ایجادکند ورشد اقتصاد ملی  داشته باشد از تسهیلات صندوق توسعه ملی برای اشتغال روستایی

با سود چهار و شش درصدبهره مند می گردد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: استانداری خراسان رضوی اشتغال زایی پرداخت تسهیلات روستاییان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۰۷۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور رئیسی به بانک ها درباره وام ازدواج، مسکن و اشتغال

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ابراهیم رئیسی رئیس دولت سیزدهم در نشست مشترک اعضای هیأت وزیران با استانداران سراسر کشور که پیش از ظهر امروز یک شنبه-۱۶ اردیبهشت در سالن پیامبر اعظم (ص) وزارت کشور برگزار شد، ضمن عرض تسلیت شهادت امام جعفر صادق (ع)، پرچمداری تحول در حرکت عظیم دین مبین اسلام را از نقاط برجسته حیات مبارک این امام همام عنوان و بر ضرورت بهره‌گیری همه کارگزاران نظام اسلامی از فضائل و سیره علمی و عملی اهل بیت علیهم السلام در گره‌گشایی و خدمت به مردم تاکید کرد.

آنگونه که ایرنا روایت کرده، رئیسی ضمن تاکید بر توجه و کمک گرفتن از قدرت لایزال الهی برای انجام کارها، تصریح کرد: عملیات «وعده صادق» که به ارتقای اقتدار، قدرت، عزت و امید ملت ایران انجامید و به عنوان یک نقطه عطف در تاریخ زندگی این ملت از سویی نشان داد ایرانیان ملتی هستند که می‌خواهند آزاد و مستقل زندگی کنند و از سوی دیگر جمهوری اسلامی ایران را در باشگاه قدرت‌های منطقه‌ای و جهانی در بالاترین رده‌ها و جزو قدرت‌های مطرح قرار داد، صرفا با اتکال به خدا انجام شد.

رئیس دولت سیزدهم با بیان اینکه امروز همه صاحبان قلم، بیان و سخن و هر کس که در هر حوزه‌ای تاثیرگذاری دارد باید برای امیدآفرینی و ارتقای امید جامعه تلاش کند، افزود: دشمن به دنبال یاس‌آفرینی است و ما باید برای امیدآفرینی تلاش کنیم. کارگزاران دستگاه‌های اجرایی نیز باید در عرصه عمل و با کار شبانه‌روزی امید مردم را ارتقا دهند. مردم باید این احساس را داشته باشند که دولت دارد کار می‌کند و از سوی دیگر باید ضمن گزارش کارها و اقدامات و تلاش برای گره‌گشایی از اذهان مردم، دلایل و علل ناکارآمدی‌های احتمالی را نیز به گزارش کرد، چرا که مردم صداقت را بیش از هر چیز می‌پسندند.

بانک ها در تامین مالی به موقع واحد های تولیدی کمک‌کنند

رئیس دولت سیزدهم ضمن تقدیر و قدردانی از همه حافظان امنیت در کشور خاطر نشان کرد: دشمنان به دنبال موج سواری هستند تا در گوشه وکنار کشور ناامنی را ایجاد کنند. امنیت را به عنوان یک موهبت الهی و یک‌ضرورت بدانیم. همه اقدامات در گرو امنیت است‌ و انشاالله روز به روز ارتقا خواهد یافت.

وی با اشاره به نقش واحد های تولیدی در تحقق شعار سال بیان کرد: همه ی بخش ها برای تحقق شعار سال باید برنامه داشته باشند. هیچ بخشی از تولید اعم از کارخانه های بزرگ وکارگاه ها نباید در سال جهش تولید بی برنامه باشند، استان ها باید برای جهش تولید برنامه کلان و استانی و اقلیمی داشته باشند. بانک ها باید در زمینه تامین مالی به موقع واحد های تولیدی کمک‌ کنند.

شاهد انتخابات با شکوه در میان دوره ای مجلس خواهیم بود

رئیسی گفت: باید با عموم‌مردم سخن‌گفت، ارتباط با مردم را همواره به استانداران و مدیران تاکید کرده ام. در انتخابات قبل هم مجریان (وزیر کشور و استانداران) هم ناظران(شورای نگهبان) هم عموم‌مردم همت کردند وانتخاب با شکوهی براساس ۴ اصل مورد تاکید رهبرانقلاب برگزار شد.
انشاالله در انتخابات میان دوره ای پیش رو با همت استانداران ۴ اصل مورد تاکید رهبری همواره در اولویت باشد تا شاهد انتخابات میان دوره ای با شکوه باشیم و مجلس شورای اسلامی در زمان خود تشکیل شود.

تشکیل کارگروه‌ویژه برای استان‌هایی که بیشترین آمار بیکاری را دارند

رئیس دولت سیزدهم در ادامه پرداخت تسهیلات برای واحد های تولیدی، پرداخت تسهیلات ازدواج، مسکن و اشتغال را از موضوعاتی دانست که دولت همواره نسبت به آن دغدغه دارد و خطاب به بانک‌مرکزی وبانک های عامل تاکید کرد: باید این‌موضوعات در اولویت قرار بگیرد .پرداخت تسهیلات برای ازدواج و اشتغال ومسکن بسیار مهم است‌.

رئیسی با تاکید بر اینکه آمار بیکاری در بسیاری از استان‌ها کاهش یافته است، بیان کرد: استان هایی که بیشترین آمار بیکاری را دارند سریعا کارگروهی را تشکیل دهند تا از این وضعیت خارج شوند. باید فکر ویژه برای این استان ها داشت و باید کار جدی در این زمینه کرد.

موانع تولید برطرف شوند

رئیس‌ دولت سیزدهم خاطر نشان کرد: همه ارکان دولت برای توانمندسازی شرکت‌ها، تولیدی‌ها و کارخانجات تلاش کنند. وقتی برای رفع موانع تولید جلسه‌ای برگزار می‌شود، باید نتیجه این جلسات، رفع موانع تولید باشد.

رئیسی یکی از بخش‌های مهمی که می‌تواند در جهش تولید نقش ایفا کند، را تعاونی‌ها برشمرد و گفت: از همین امروز به تعاونی‌ها نقش داده شود.در زمینه فعالیت‌های دانش‌بنیان، دانشگاه‌ها می‌توانند تولید ثروت کنند. اقتصاد کشاورزی مورد توجه قرار بگیرد چون می‌تواند از مهاجرت به شهرها جلوگیری کند.

اقتصاد روستا، مانع مهاجرت

وی با بیان اینکه بخش های مختلف دنبال تولید ثروت بدون فشار آمدن بر مردم باشند، گفت: مثلا دانشگاه ها در حوزه دانش بنیان می توانند تولید ثروت کنند؛ جوانان عزیز ما در شرکت های دانش بنیان با کار خودشان می توانند تولید ثروت کنند. فعال شدن معادن برای کشور ثروت ایجاد می کند؛ کشور ما در برخی بخش ها معروف به بهشت معادن است که باید این معادن فعال شوند.

رئیس دولت سیزدهم بیان کرد: مسأله صرف کردن کشاورزی برای کشاورز و اقتصاد کشاورزی بسیار مهم است؛ در روستاها برق و آب و گاز و جاده و خانه بهداشت داریم اما چرا روستایی رها میکند و به شهر می آید؟ چون می‌گوید اقتصاد روستا و کشاورزی باید صرف کند و قابل پیش بینی باشد؛ تضمین شود که محصولش خریداری می شود. باید از محصولات روستایی ها حمایت کنیم ومحصولاتشان به موقع خریداری شود؛ این می شود اقتصاد روستا که روستایی را به ماندن در روستا امیدوار می کند.

رئیسی خاطر نشان کرد: بخش هایی هم که بالفعل نیستند و بالقوه اند و شما استانداران می توانید آنها را شناسایی کرده و بالفعل کنید؛ یکی از کارهای دولت فعلیت دادن به توانایی های بالقوه در دانشگاه ها، بازرها و سایر حوزه های اقتصادی است که زمینه فعالیت ندارند و باید زمینه را برای آنها فعال کرد.آن روز که رهبر انقلاب فرمودند که باید شرکت های دانش بنیان دو برابر شود، ۵ هزار شرکت بود که امروز به ۱۰ هزار شرکت رسیده است؛ ایشان به خوبی چیش بینی کرده اند که جوانانی هستند که در حوزه های دانش بنیان می توانند در بخش های تولیدی فعال شوند و این کار با اراده و پیگیری ایشان اتفاق افتاد الان هم در کشور زمینه برای فعالیت و رشد بسیار زیاد است.

باید میزان بهره وری را بالا ببریم

رئیس دولت سیزدهم با اشاره به افزایش بهره وری تاکید کرد: به دوستان گفته ام در شورای معاونان وزارت خانه ها و استانداری ها جلسه بگذارید و بهره وری را بررسی کنند که چه کار کنیم تا بهره وری در یک کارخانه یا اداره سازمان افزایش یابد.میزان بهره وری ما پایین است باید آن را بالا ببریم؛ به نهادهای فرهنگی اشاره می کنم؛ در مسأله نهادهای فرهنگی یک سری مسائلی را که دولت خدمت رهبر انقلاب رسید، بیان کردم؛ باید در یک سری مسائل کار فرهنگی کنیم وزارت خانه های فرهنگ و ارشاد و آموزش و پرورش، سازمان صداوسیما، چهره ها و ... باید تلاش کنند.

رئیسی بالا رفتن انضباط اجتماعی در جامعه، جلوگیری از اسراف و تبذیر، قانون مداری و ... را از نکاتی برشمرد که باید نهادهای فرهنگی تبلیغ کنند؛ و تاکید کرد: هر چه قانون مداری را در جامعه بالا ببریم، پرونده های قضایی کمتر می شود؛ هر چه انضباط اجتماعی افزایش یابد، شاهد نظم اجتماعی و پیشرفت امور خواهید بود؛ جلوگیری از اسراف و تبذیر هم همین است؛ این الگوهای مصرفی که در جامعه باید نسبت به مصرف آب و برق و گاز و انرژی نیاز است، باید تبلیغ شود.

وی افزود: زمانی رهبر انقلاب در یکی از خطبه های نمازجمعه نسبت به مصرف در کشور آمار دادند که مصرف ما با برخی کشورهای پر چمعیت جهان قابل مقایسه است یا برخی اوقات حتی قابل مقایسه هم نیست؛ اینها باید فرهنگ سازی شود با بخشنامه حل نمی شوند. این کارهای فرهنگی اساسی در جامعه باید نهادینه شود.

این اجلاس، اولین نشست مشترک هیأت دولت به ریاست رئیس جمهور با استانداران در سال جاری است. سال گذشته نیز دو بار این نشست برگزار شده بود.

27218

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903042

دیگر خبرها

  • بازسازی روستای امامزاده ابراهیم(ع) شفت بدون پروسه اداری آغاز شود
  • بهره مندی بیش از ۱۲ هزار روستایی گلستان از تسهیلات قرض‌الحسنه
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می‌دهد
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می دهد
  • دستور رئیسی به بانک ها درباره وام ازدواج، مسکن و اشتغال
  • آغاز مقاوم‌سازی ۷۵۰۰ واحد مسکن روستایی در استان اردبیل
  • آغاز مقاوم‌سازی ۷۵۰۰ واحد مسکن روستایی
  • امیرعبداللهیان: نقش‌آفرینی دولت‌های مسلمان در بحران غزه در تاریخ ثبت می‌شود
  • چگونگی نقش‌آفرینی دولت‌های مسلمان در برخورد با جنگ غزه در تاریخ ثبت خواهد شد
  • مصائب فلسطینیان خواهد گذشت، اما چگونگی نقش‌آفرینی دولت‌های مسلمان در تاریخ ثبت می‌شود